Studio Stora Holm. Byggnader med gamla anor. Göteborg.

Aktiviteter

Bara fantasin sätter gränser när ni önskar kombinera er dag med något mer! Allra bäst blir det när man anpassar aktiviteten efter den specifika gruppen.

Pris vid förfrågan, minimum om 10 betalande deltagare per aktivitet.

Laga mat tillsammans;  Samla kunder, kollegor eller vänner och laga mat tillsammans! I vår studio finns alla möjligheter. Vi samarbetar med meriterade kockar som tar hand om er under er lunch, konferens, kickoff eller som en enskild kvällsaktivitet. Ni välkomnas med välkomstdrink och en presentation av kocken. Därefter lagar ni valfri meny tillsammans med kocken som under tiden demonstrerar dem olika momenten.

Chokladprovning; Chokladprovning är en upplevelse för alla åldrar och sinnen och varje chokladbit rymmer i sig ett helt spektrum av smaker och dofter. Chokladprovning är kul och perfekt att göra tillsammans en kväll med kompisar, arbetskamrater eller kunder.

Vinprovning; En vinprovning är lika trevligt som en helkväll så väl som en perfekt start på kvällen. Lär er mer om olika distrikt, druvor, framställningsmetoder och hitta era egna favoriter. Vi anpassar nivå och inriktning efter önskemål.

Musik Quiz; Uppdelade i lag om 5-10 personer i vardera ska ni svara på frågor som rör allt mellan himmel och jord i musikens värld. Vår duktiga trubadur tar med er på en musikalisk resa som ni sent kommer glömma! Allt från gamla godingar långt bakåt i tiden hela vägen fram till dagens moderna hits och kända musikstycken från film och TV. Ni kommer garanterat att få höra både skönsång, allsång och en hel del skratt.

Dans – På med ett par benvärmare och släpp loss till 80-talshiten ”What a feeling” ifrån dansfilmen Flashdance. Eller varför inte prova på klassisk balett på ett enkelt och lustfyllt sätt, till tonerna av Tjajkovskij (svandansen). Vår instruktör undervisar även  i jazz, klassisk balett, hip hop, schlager eller street dance. 

Yoga – Varva ner tillsammans, hitta andningen och njut av en stund tillsammans. När vädret tillåter yogar vi i trädgården med blicken över sjön och naturen som åskådare. Nivå anpassas efter önskemål. 

Blomster – Bind brudbuketten eller skapa dekorationer.

Dekorera Cup cakes – Vill ni lära er att dekorera cupcakes så att de blir så där vackra att man knappt vill äta dem? Då ska ni boka in er på en dekorationskurs.

Upplägg: Proffs fron Cup Cake Time lär ut teknikerna och inspirerar, ni får välja och vraka bland de olika bottnar, fyllningar, frostings och toppings för att sedan ta med er en låda cupcakes.

Göra Reklamfilm; Nu har ni chansen att vara ett filmteam för en dag! 
Indelade i grupper ska ni skapa en reklamfilm som lyfter fram företaget (eller kanske en ny produkt). Varje lag tilldelas en väska innehållande kamera, stativ, klappa, manushäfte samt nödvändig rekvisita. Ni börjar med att konstruera en story/handling för reklamfilmen, tillsammans i gruppen skissar ni upp era scener. Sedan är det dags för inspelning. Inom 2 timmar ska samtliga lag vara återsamlade för inlämning av färdigfilmat material. 

Mordgåtan; Mordgåtan är utformad som en middagsaktivitet. Den börjar med en introduktion på ca 30 minuter innan middagen, där ni också tilldelas karaktärer med olika ledtrådar och uppdrag. Någon utav er blir mördaren. Mordgåtan fortgår sedan under middagen då ni minglar runt för att få veta mer om mordet och till slut kunna luska ut vem mördaren är. Kanske dyker ännu någon oväntad händelse upp. Aktiviteten avslutas sedan med lösning och prisutdelning till desserten. Bland annat delar vi ut kvällens Oskar, till den som bjussat på sig själv lite extra.

Mångkampen; I denna succéaktivitet får ni uppleva en mångkamp som skiljer sig från den vanliga femkampen. Mångkampen är en helhetsupplevelse för den kräsne! Vi har tagit de mest populära grenarna från traditionell femkamp, kombinerat dessa med moderna och nytänkande utmaningar. Perfekt för att stärka teamkänslan eller som en kick off -aktivitet. I Mångkampen delas er grupp upp i flera mindre team, varje team ställs sedan inför roliga och kluriga utmaningar som beroende på lagets prestation, ger poäng.

 Exempel på utmaningar ni kan ställas inför i Mångkampen är: Radiostyrd (Fokus), Nyheterna (Teamwork), En Skruv lös (Teamwork, simultanförmåga), Spikjävel (Teknik), Strutsjakt (Simultanförmåga, fokus, teamwork)

 

Workshops/Föredrag 

Kommunikation och samarbete; Vi varvar korta teoripass med ”roliga” samarbetsövningar och diskussioner. Dessa övningar kan genomföras både utomhus och inomhus. Övningarna följs upp med en process genomgång. Ni får en inblick i upplevelsebaserad inlärning samt en del tankar och idéer med Er hem att utveckla i den egna gruppen.

Halvdag ca 3-4 timmar

Teambuilding  & Teamutveckling; Heldagen skräddarsyr vi utifrån era behov och förutsättningar. Programmet kan genomföras antingen med en helt nysammansatt grupp, där man vill ha en bra start tillsammans och lära känna varandra bättre, eller med befintliga arbetsgrupper, där spelreglerna och målen redan är satta, men samarbetet och vägen dit behöver utvecklas. Programmet  syftar till att ge en ny arbetsgrupp eller en redan befintlig arbetsgrupp en plattform att arbeta vidare från. Programmet varvas med praktiska samarbetsövningar.

Heldag ca 7-8 timmar

Tur eller otur? – En annorlunda och rolig aktivitet som kan varieras i olika delar.

Har du och dina kolleger på jobbet funderat på varför vissa har tur och andra mindre tur?

Tur eller otur kan man ha på många olika sätt, som i kärlek, spel, idrott och arbete t ex.

 Här har vi en aktivitet där man genom spännande övningar kan få fram och diskutera om det var tur eller otur. Man kan välja att ha denna aktivitet i olika delar.

1. Aktivitet i gruppform och utmana andra grupper i övningarna kombinerat med en kort föreläsning där ni får lära er fyra olika principer som leder till mer tur efter Richard Wisemans
teori och forskning om tur eller otur. Tidsåtgång ca 1½ timme

2. Aktivitet, föreläsning och ni bygger er egen tur FYRKLÖVER. Tidsåtgång 2 – 2½ timme. 

Att skapa arbetsglädje! Trött på att fastna i problem? Vill ni istället sikta framåt och ta vara på de resurser och goda erfarenheter som finns? Då är detta något för er.

En föreläsning och introduktion till lösningsfokuserat arbetssätt. Du får en översiktlig bild av vad lösningsfokus är för något. Lösningsinriktat synsätt är ett positivt, enkelt och effektivt sätt att frigöra energi, möjligheter och kompetens hos grupper och individer. Föreläsningen varvas med övningar och diskussioner.

Tid: från 2 timmar till längre upplägg

Tema – Ledare; Vi erbjuder interaktiva workshops och inspirerande föredrag på 2-4 timmar. Bl a ”hantera motstånd till förändringar”, ”bryt mönster och etablera nya framgångsrika mönster”, ”locka fram medarbetarnas potential”, ”stärka teamets kreativitet och hitta nydanande lösningar” och ”Coachande ledarskap”.

EN NY ROND; Att se nya möjligheter!
Vi har nöjet att denna dag få lyssna på en uppskattad föreläsare som bjuder på sig själv och som delger sina tankar om förändring, omställning och att se nya möjligheter! Roland ”Tigern” Ericsson med bakgrund som proffsboxare, konstnär och inom sjukvården arbetar idag som föreläsare, coach och inspiratör. En föreläsning på ca 1,5 timme.

Avslappning och mental träning; Med regelbunden avslappningsträning orkar du med vardagen bättre. Avslappning är dessutom grunden till mental träning. Under avslappning kan du med ord och inre bilder medvetet påverka dig själv, dina tankar, dina handlingar och ditt liv på ett positivt sätt.